З портом "Південний" розбереться Генпрокуратура

Середа, 29 липня 2009, 12:40

Заступник голови секретаріату президента Роман Жуковський вважає, що Генеральна прокуратура має розібратися в ситуації, що виникла в порту "Південний".

Про це він сказав у коментарі в агентстві "УНІАН".

"Генеральна прокуратура просто зобов`язана втрутитися в ситуацію в порту "Південний". Тим паче, що є відповідний депутатський запит, на який там повинні реагувати", - наголосив Жуковський.

Також, на його думку, необхідно вивчити ситуацію і встановити, чи порушувалися інтереси держави приватними компаніями (компанією "ТІС") в порту "Південний".

Реклама:

"Я вважаю, що необхідно уважно вивчити, чи було порушено інтереси держави в цьому випадку, оскільки є підстави вважати, що це було саме так. І у разі, якщо там є шкода інтересам держави, втрутитися в конфлікт через суд або порушити кримінальну справу", - сказав Жуковський.

Як повідомлялося, морпорт "Південний" просить прокуратуру перевірити законність експлуатації причалу №16 "Трансінвестсервісом".

У свою чергу компанія "ТІС" зажадала від морського порту відшкодування вартості днопоглиблювальних робіт, а також вважає законною експлуатацію нею причалу №16 морпорту "Південний".

Товариство з обмеженою відповідальністю "Трансінвестсервіс" - одна з найбільших стивидорних компаній в Україні, створена 1994 року. Основні профілі діяльності - перевалка зернових і мінеральних добрив, зберігання вантажів.

Морський торговий порт "Південний"створено 1978 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: