"Газпром" позичив 2 мільярди у Європи

Четвер, 23 липня 2009, 11:12

У середу "Газпром" закрив угоду з розміщення євробондів - на 1,25 млрд. дол. і 850 млн. євро. Ставка за обома траншами склала 8,125% річних.

Термін погашення випуску у доларах - липень 2014 року, у євро - лютий 2015 року. Організаторами випуску стали JPMorgan та Morgan Stanley, а також Societe Generale та BNP Paribas. Про це пише російське видання "Ведомости".

Спочатку "Газпром" мав намір залучити близько 2 млрд. дол. Ще за декілька годин до визначення ціни орієнтир прибутковості був на рівні 8,5% річних у доларах і 8,75% у євро, розповів один з інвестбанкірів.

За його словами, інтерес інвесторів був "безпрецедентний і перевищив найоптимістичніші очікування". Попит у доларах перевищив 6 млрд. дол.

Аналітики погоджуються, що розміщення "Газпрому" - найкраще серед російських компаній у 2009 році. Досі найнижчою дохідністю за євробондами були 9% річних, які отримав Россельхозбанк, відзначив аналітик "Тройки діалог" Олександр Кудрін.

Реклама:

"Газпром" - першокласний позичальник, якого добре знають за кордоном. До того ж, ринок поступово відкривається, глобальний апетит до ризику зростає", - додав аналітик "Уралсибу" Станіслав Боженко.

Для "Газпрому" це вже другий випуск євробондів у 2009 році. У квітні концерн першим скористався потеплінням на борговому ринку і розмістив облігації на 2,25 млрд. дол. під 9,25%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: