Українські авіакомпанії не випускають з "чорного списку"

Середа, 15 липня 2009, 12:01

Єврокомісія відзначила зусилля авіаційних адміністрацій Габону та України з покращення захисту безпеки у цивільній авіації, утім, залишивши всі 4 українські авіакомпанії, які раніше потрапили до "чорного списку" авіаперевізників.

Про це повідомляє агентство "УНІАН" з посиланням на прес-службу Єврокомісії.

Разом з українськими, у списку залишаються 5 компаній з КНДР, Судану, Афганістану, Камбоджі та Руанди, а також з усі компанії (загалом - 246) з 12 інших країн.

Водночас Єврокомісія відзначила значне покращення безпеки на чотирьох авіакомпаніях Індонезії - Garuda Indonesia, Airfast Indonesia, Mandala Airlines та Premiair, - внесених до "чорного списку" у липні 2007 року. Ці компанії було вирішено виключити зі списку разом з тайванською One Two Go.

Реклама:

Натомість, до "чорного списку" потрапили усі авіакомпанії Казахстану та Замбії. Згідно з повідомленням, лише казахстанська авіакомпанія Air Astana може виконувати окремі рейси до Європейського Союзу за дотримання жорстких умов.

Як відомо, "чорний список" авіакомпаній створено в березні 2006 року.

4 липня 2007 року Єврокомісія додала до "чорного списку" першу українську компанію - Volare Aviation Enterprise.

11 вересня 2007 року Європейська комісія внесла до переліку "Українсько-середземноморські авіалінії".

11 квітня 2008 року список поповнився Ukrainian Cargo Airways - "Українською авіаційною транспортною компанією", яка є державним підприємством Міністерства оборони та надає послуги з вантажних перевезень літаками Іл-76, Ан-26, Ан-12 і пасажирських - Ту-154.

У квітні 2009 року Єврокомісія внесла у список ще одну українську авіакомпанію - "Мотор Січ".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: