З "Енергоатому" хочуть стягнути 30 мільйонів

Середа, 1 липня 2009, 14:59

Компанія Remington Worldwide Ltd. (Гібралтар) збільшить суму позовних вимог до України в Стокгольмському арбітражі в рамках тяжби з держпідприємством "НАЕК "Енергоатом" з 60 тис. дол. до 30 млн. дол.

Про це повідомив представник Remington В'ячеслав Лич на прес-конференції в середу, передає агентство "Інтерфакс-Україна". 

За його словами, Remington має намір представити суду оновлені позовні вимоги до 14 липня.

Лич уточнив, що суд вже порушив арбітражне виробництво і сформував склад арбітрів. Він також спрогнозував, що перше засідання арбітражу відбудеться в жовтні в Туріні (Італія), а сам спір повинен бути розглянутий до 1 січня 2010 року.

Як повідомлялося, "Енергоатом" в особі відокремленого підрозділу - Запорізької АЕС у 1999 році уклав з держпідприємством "Укренергомашкомплект" договір на поставку обладнання (обмежувачів перенапруги) загальною вартістю 33 млн. дол.

"Укренергомашкомплект" внаслідок банкрутства був ліквідований до того, як виконав свої зобов'язання перед виробником обладнання - російською "Електрокерамікою", в результаті чого у "Енергоатома" виникли зобов'язання перед цим підприємством. "Електрокераміка" в 2002 році переуступила права вимоги до НАЕК компанії Remington Worldwide.

Арбітражний інститут Торговельної палати Стокгольма 6 жовтня 2008 року порушив справу за арбітражним спором проти України за позовом Remington Worldwide Ltd. У своєму позові компанія просила стягнути з України 60 тис. дол. у зв'язку з неможливістю в рамках виконавчого провадження вимагати з "Енергоатому" 18 млн. дол. за постачання в 1999 році обладнання на Запорізьку АЕС.

"Енергоатом" є оператором всіх чотирьох діючих АЕС України. Експлуатує Запорізьку, Південно-Українську, Рівненську і Хмельницьку станції з 15 енергоблоками, оснащеними водо-водяними енергетичними реакторами, загальною встановленою електричною потужністю 13,835 тис. МВт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: