Moody's знизило рейтинги "Метінвесту" і "Азовсталі"

Вівторок, 23 червня 2009, 09:59 -

Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service знизило корпоративний рейтинг найбільшої української сталеливарної групи "Метінвест" з B1 до B2, а також рейтинг єврооблігацій на 175 млн. його найбільшого активу - металургійного комбінату "Азовсталь" - з B2 до B3.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби Moody's.

Згідно з повідомленням, також знижено рейтинг "Метінвесту" за національною шкалою - з Aa3.ua до A2.ua.

Прогноз всіх рейтингів залишається стабільним.

Реклама:

Як зазначає Moody's, зниження рейтингів викликане стурбованістю агентства з приводу перспектив сталеливарної галузі, купівлею "Метінвестом" в США вугільної компанії UnitedCoal і ситуацією навколо короткострокової ліквідності компанії.

У той же час аналітики агентства відзначають здорову капітальну структуру "Метінвесту", його позитивні показники в порівнянні з іншими виробниками сталі в умовах кризи і вигоду, отриману компанією від девальвації національної валюти.

Стабільний прогноз по рейтингах відображає очікування агентства, що "Метінвест" збереже доступ до банківського рефінансування.

"Метінвест" - міжнародна вертикально-інтегрована гірничо-металургійна група компаній. Акціонерами є донецьке ЗАТ "СКМ" (75%) і група компаній "Смарт-холдинг" (25%).

ВАТ "Меткомбінат "Азовсталь" - підприємство з повним металургійним циклом, є монополістом в Україні з випуску декількох видів металопрокату. Через Azovstal Capital BV компанія випустила єврооблігації на суму 175 млн. доларів з погашенням у 2011 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: