В Ізраїлі злякалися українського борошна

П'ятниця, 12 червня 2009, 18:35

Показникии імпорту українського борошна до Ізраїлю серйозно стурбували місцева Спілка промисловців.

Українська продукція за останні місяці помітно посунула конкурентів на ринку, пише Deutsche Welle.

Незважаючи на загальне падіння українського експорту у зв'язку з кризою, продажі борошна до Ізраїлю за останні 5 місяців демонструють рекордне зростання, зумовлене вигідним співвідношенням ціни і якості.

За приблизними підрахунками, за цей період з України було імпортовано близько 50 тисяч тонн борошна, ціни на яке нижчі за ізраїльські.

Реклама:

Така активність українських експортерів не на жарт насторожила представників ізраїльської харчової промисловості, які можуть не витримати конкуренції з українськими постачальниками.

У зв'язку з цим Спілка промисловців Ізраїлю готує скаргу до Міністерства промисловості з вимогою вжити заходів проти подальшої експансії українських виробів на ринку.

"Це дуже серйозна і важка справа. Тут чітко проглядається наявність демпінгу, а це вже пряма загроза нашим виробникам" - сказав заступник голови Спілки Меір Бар-Ель.

За даними видання, юристи Спілки на сьогодні залагоджують останні формальності перед подачею офіційної скарги.

Як прогнозує Меір Бар-Ель, уряд вже найближчим часом нейтралізує демпінговий імпорт українського борошна, який, на думку позивачів, суперечить як міжнародним угодам, так і національному законодавству.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: