Lehman Brothers очолив рейтинг найбільших банкрутств США

Понеділок, 1 червня 2009, 14:08

У рейтингу найбільших банкрутств США за всю історію країни з великим відривом лідирує інвестбанк Lehman Brothers, який збанкрутував в середині вересня 2008 року.

Рейтинг опубліковано на сайті журналу Fortune і присвячений банкрутства General Motors, повідомляє Lenta.ru.

Під його управлінням на момент банкрутства знаходилися активи на 691 мільярд доларів.

Банкрутство General Motors посіло четверте місце в рейтингу: компанія володіє активами на 91 мільярд доларів.

Між інвестбанком, через банкрутство якого різко загострилася світова криза, і GM знаходяться банк Washington Mutual, який став жертвою поточної кризи, а також телекомунікаційна Worldcom, яка збанкрутувала 2002 року.

На п'ятому рядку рейтингу розмістилася енергетична Enron. Вона володіла активами на 65,5 мільярда доларів, але збанкрутувала через фінансові махінації керівництва 2001 року.

Шосте місце посіла ще одна фінансова компанія - Conesco. Вона розорилися в грудні 2002 року. Згодом їй вдалося провести реорганізацію, скоротити борги до 1,4 мільярда доларів і знову вийти на ринок страхування. Зараз у компанії більше чотирьох мільйонів клієнтів.

Слідом за Conesco розташувався черговий автомобілебудівний гігант: Chrysler. Датою його банкрутства в рейтингу значиться 30 травня 2009 року.

Останні місця в десятці займають маловідома на російському ринку іпотечна Thornburg Mortgage, розорилася на початку 2009 року, Pacific Gas and Electric, яка збанкрутувала 2001 року, і нафтова Texaco. Вона розорилися ще 1987 року, в 1988 році вийшла із стану банкрутства, а 2001 року була поглинена Chevron за 39 мільярдів доларів. У 1987 році вона володіла активами на 34,9 мільярда доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: