Тарута заморозив будівництво метзаводу в Росії

П'ятниця, 8 травня 2009, 13:32

Корпорація "Індустріальний союз Донбасу" (ІСД) заморозила будівництво сталепрокатного заводу в Армавірі (Краснодарський край).

Про це повідомили агентству "Интерфакс" в адміністрації Армавірського району.

Припинення будівництва об'єкту в адміністрації пов'язують з погіршенням фінансово-економічних показників діяльності корпорації.

"Поки інвестор не просунувся далі земельних робіт на майданчику і вклав в проект не більше 350 млн. рублів", - сказав співрозмовник агентства.

ІСД розраховує залучити гроші у великих європейських банках.

"Щоб знайти кошти для продовження будівництва, корпорація запросила міжнародну консалтингову фірму Atkins, експерти якої проводять незалежну оцінку проекту і складають бізнес-план міжнародного зразка", - повідомив він.

Виконуючий обов'язки директора ЗАТ "Армавірський металургійний завод" Дмитро Бобришев підтвердив інформацію про призупинення будівництва, додавши, що проектні роботи тривають.

"Консалтингова фірма повинна не тільки розробити план залучення грошей, але й дати оцінку проекту щодо доцільності використання того чи іншого обладнання. Виходячи з цієї оцінки і буде продовжуватися будівництво", - сказав Бобришев.

Він не зміг назвати обсяг коштів, необхідних ІСД для продовження будівництва.

Як повідомлялося, корпорація планувала вкласти у будівництво 220-250 млн. дол.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: