General Motors теж чекає на банкрутство

Вівторок, 5 травня 2009, 11:47

General Motors Corp.буде змушена провести процедуру банкрутства через те, що вона не в змозі домовитися з великими власниками її облігацій щодо реструктуризації боргу в 27 млрд. дол.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Це пов'язано з тим, що в планах порятунку компанії адміністрація президента США Барака Обами більш схильна захищати інтереси профспілкових фондів пенсійного та медичного страхування, ніж інтереси власників облігацій.

Президент США, швидше, вдасться до банкрутства General Motors Corp. для того, щоб знайти вихід із тупикової ситуації щодо боргів компанії, заявив головний виконавчий директор Fridson Investment Advisors Мфартін Фрідсон.

На його думку, GM не зможе прийти до угоди з найбільшими власниками облігацій компанії щодо реструктуризації незабезпечених вимог на 27 млрд. дол. у відведений Мінфіном США термін до 1 червня.

Одна з компаній "Великої Детройтської трійки" автовиробників США - Chrysler LLC 30 квітня вже подала заяву про добровільне банкрутство після того, як переговори міністерства фінансів США з кредиторами Chrysler, що проводилися в минулу середу, провалилися.

Для реструктуризації боргу компанії Мінфін пропонував кредиторам 2,25 млрд. дол. грошовими коштами в обмін на списання заборгованості компанії у розмірі 6,9 млрд. дол.

У той же час, згідно з планами Мінфіну, пенсійним фондам і страховим профспілкам була запропонована частка в 55% в акціонерному капіталі Chrysler.

"Все це підтверджує побоювання з приводу того, що адміністрація Обами більш ретельно ставиться до вимог профспілок, ніж власників облігацій, - зазначив Фрідсон. - Є очевидним, що власники боргових зобов'язань GM навряд чи зможуть домогтися чогось, крім банкрутства компанії".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!