Moody's може знизити рейтинги трьох системних українських банків

Середа, 20 травня 2009, 19:02

Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service поставило на перегляд для можливого зниження рейтинги Приватбанку та державних Ощадбанку і Укрексімбанку, які займають, відповідно, перше, третє і п'яте місця за розміром активів.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби Moody's.

Згідно з повідомленням, при перегляді рейтингів агентство проаналізує здатність України надавати підтримку банківській системі країни в разі потреби в умовах триваючої економічної і кредитної кризи.

Експерти агентства вважають, що уряд буде підтримувати ці банки, уточнюючи, що всі інші банківські рейтинги в Україні не враховують подібну системну підтримку.

Реклама:

У той же час в умовах фінансової кризи, коли можливості підтримки країни та її центрального банку можуть бути обмежені, Moody's переоцінить рівень системної підтримки зазначених трьох банків.

Агентство уточнює, що на перегляд для можливого зниження поставлені глобальні рейтинги зобов'язань у місцевій валюті Ba1 зі стабільним прогнозом Приватбанку, Укрексімбанку та Ощадбанку.

Крім того, можуть бути знижені інші рейтинги Ощадбанку: рейтинг боргу в національній валюті Ba1 і рейтинг за національною шкалою Aa1.ua зі стабільним прогнозом.

Moody's відзначає, що перегляд, ймовірно, наблизить або зрівняє рейтинги цих трьох банків до їх значень, отриманихна основі базової кредитної оцінки (Baseline Credit Assessment, BCA).

Для Приватбанку та Укрексімбанку вони нижче на два ступені - Ba3, а для Ощадбанку - на чотири ступені B2.

Очікується, що перегляд буде завершений протягом декількох тижнів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!