Банк "Київ" першим на собі відчує рекапіталізацію

Середа, 20 травня 2009, 13:17

Акціонерний комерційний банк "Київ" готується стати пілотним проектом в рекапіталізації українських банків з боку держави.

Про це на зустрічі з ініціативною групою вкладників заявив тимчасовий адміністратор НБУ Віктор Мироненко, повідомляє прес-служба банку.

Як зазначив тимчасовий адміністратор, на відміну від інших банків, що потребують рекапіталізації, АКБ "Київ" не має зовнішніх боргів та не потребує реструктуризації за зовнішніми зобов'язаннями.

Крім того, план з фінансового оздоровлення та стабілізації діяльності банку, а також всі необхідні розрахунки за його рекапіталізацією передані до Міністерства фінансів та Національного банку.

Реклама:

"У цей час ведуться консультації", - уточнив він.

Тимчасовий адміністратор НБУ повідомив, що найближчим часом має намір затвердити загальний реєстр фізичних та юридичних осіб з метою здійснення виплат за депозитами, термін яких закінчився.

Він також відзначив, що вкладники банку можуть не хвилюватися за гарантування повернення депозитів з боку Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, тому що всі необхідні платежі були здійснені.

Крім того, банк зарезервував на своєму рахунку кошти для наступних платежів до Фонду гарантування вкладів.

Мироненко також повідомив, що 18 травня своїм наказом звільнив колишнього керівника АКБ "Київ" Миколу Марченко.

Із свого боку представники ініціативної групи вкладників повідомили, що 13 травня провели пікетування Кабінету міністрів з вимогами здійснити рекапіталізацію банку "Київ", повернути вклади, термін яких завершився, а також залучити до відповідальності винних у зловживаннях співробітників банку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!