Реформу ЖКГ доручили американцям

Понеділок, 18 травня 2009, 14:42

Міністерство з питань житлово-комунального господарства спільно з американським агентством з міжнародного розвитку USAID почали реалізацію проекту "Реформа міського теплопостачання".

Про це на прес-конференції повідомив міністр з питань житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко, повідомляє агентство "Українські новини".

Вартість проекту становить 13,5 млн. доларів, а термін реалізації - 3 роки. Виконувати його буде американська компанія International Resources Group (IRG).

Проектом передбачається створення міських планів тепло- та енергозабезпечення, реалізація енергоефективних проектів в будівлях та системах теплопостачання, встановлення систем обліку та сприяння розвитку організацій співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), асоціацій співвласників і житлових кооперативів.

Реклама:

Крім того, в рамках реалізації проекту будуть обрані 20 міст для впровадження пілотних версій проектів енергозабезпечення.

Ці проекти передбачають аналіз стану систем теплопостачання в містах, розробку енергетичних планів, нормативно-правової бази і технічних специфікацій приладів обліку, а також впровадження енергоефективних технологій та проведення моніторингу результатів цих проектів.

Під час конференції Кучеренко підкреслив, що впровадження такої програми і реалізація відповідних реформ дозволить галузі заощаджувати близько 2 млрд. доларів щорічно.

Як повідомлялося, у березні Міністерство ЖКГ пропонувало японським компаніям брати участь у проектах з енергозбереження в галузі.

Україна та Чехія вважають перспективним співробітництво у сфері диверсифікації джерел енергопостачання.

У липні 2008 Кабмін вирішив виділити 4 млрд. гривень на реформування ЖКГ до 2013 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: