"Українська біржа" запустила ринок РЕПО

Четвер, 14 травня 2009, 10:51

У четвер торгівці цінними паперами отримали можливість здійснювати операції РЕПО на "Українській біржі".

Про це ідеться у повідомленні прес-служби біржі.

"Сьогодні "Українська біржа" ввела в експлуатацію нову технічну можливість - інформаційну систему виставляння котирувань РЕПО", - ідеться у повідомленні.

"До сьогоднішнього дня в Україні не існувало біржового ринку РЕПО. Розвиток цього ринку, як втім і всього ринку цінних паперів, стримувався, у першу чергу, відсутністю повноцінного фондового майданчика з добре налагодженою взаємодією з розрахунково-клірингової системою, яка дозволяє укладати та виконувати угоди в режимі реального часу", - зазначає прес-служба.

Реклама:

Операції РЕПО - це різновид операцій купівлі-продажу, при якій власник цінних паперів дає контрагентові зобов'язання їх зворотного викупу в певний час і за заздалегідь обумовленій вартості.

"Подібні операції є зручною формою оперативного кредитування коштами під заставу цінних паперів, а так само кредитування цінними паперами під заставу грошових коштів, - пояснює голова правління "Української біржі" Олег Ткаченко.

За його словами, таким чином "Українська біржа" надала учасникам ринку новий фінансовий інструмент, який дасть додаткові можливості для ефективного ведення бізнесу та буде сприяти підвищенню ліквідності ринку в цілому.

Як відомо, "Українська біржа" заснована у травні 2008 року, найбільшими учасниками українського ринку цінних паперів. Старт торгів на біржі відбувся 26 березня 2009 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!