Компанія Тарути попросила Moody`s відкликати її рейтинги

Четвер, 9 квітня 2009, 17:58

Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service відкликало корпоративний рейтинг "B1" української корпорації "Індустріальний союз Донбасу".

Згідно із повідомленням агентства в четвер, рейтинг було відкликано за запитом ІСД, що кваліфікується правилами Moody's як "бізнес-причини", повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Останнє рейтингове агентство вчинило дію 30 січня цього року, підтвердив рейтинг "B1" ІСД і привласнивши негативний прогноз у зв'язку із погіршенням ситуації у світовій економіці і обмеженнями для українських компаній в отриманні довгострокового фінансування.

Як повідомлялося, на початку квітня інше міжнародне рейтингове агентство - Fitch Ratings - знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) ІСД з "B" до "B-", підтвердило короткостроковий РДЕ і відкликало їх.

ІСД - одна з провідних виробників сталі у Східній Європі та Україні з річним обсягом її виробництва 2007 року 10,1 млн. тонн.

Виробничі активи корпорації включають Алчевський меткомбінат і Дніпровський меткомбінат ім. Дзержинського в Україні, а також металургійні комбінати ISD-Dunaferr в Угорщині та ISD-Huta Czestochowa у Польщі.

Через спільне підприємство з Duferco українська корпорація також має корпоративний інтерес у Danish Steel в Данії, MakStil в Македонії.

Основним джерелом доходу ІСД є експорт (85% 2007 року), при цьому основні ринки - Європа (45%) і Південно-Східна Азія (20%).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: