Підняття енерготарифів для хіміків та металургів можуть відкласти ще

Четвер, 9 квітня 2009, 13:32

Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) України розгляне питання про продовження мораторію на підвищення роздрібних тарифів на електроенергію для підприємств гірничо-металургійної галузі та хімічної промисловості на другий квартал 2009 року.

Про це у четвер заявив член НКРЕ Костянтин Теличко, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Я чув про це, але документів з рекомендаціями ще не бачив. Як тільки буде опублікований документ з відповідними рекомендаціями, комісія розгляне це питання", - сказав він.

Теличко відзначив, що в разі продовження комісією мораторію на другий квартал 2009 року, роздрібні тарифи на електроенергію для ГМК і хімпрому залишаться на рівні, зафіксовану на рівні минулого року, тобто, на цих споживачів не буде поширюватися рішення, прийняте в кінці минулого року.

Реклама:

"Минулого разу постанова про продовження мораторію на перший квартал також була прийнята 15 січня. Зараз аналогічна ситуація. Ми можемо це зробити", - додав член комісії.

Як відомо, 14 жовтня 2008 року уряд відповідною постановою ввів мораторій на підвищення тарифів на вантажні залізничні перевезення для гірничо-металургійних та хімічних підприємств, а також запропонував НКРЕ зупинити з 1 листопада 2008 року для них підвищення цін на електроенергію.

Спочатку постанова була затверджена на період до кінця 2008 року, однак наприкінці грудня її дія була подовжена ще на три місяці.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: