"Укрспирт" переходить на асоціації

Четвер, 9 квітня 2009, 11:25

Виробники міцного алкоголю та концерн "Укрспирт" переходять на нову схему співпраці - відтепер горілчані компанії можуть стати його асоційованими членами.

Про це пише газета "Комерсант-Україна" з посиланням на повідомлення прес-служби "Укрспирту".

Основна перевага асоційованого членства в концерні для горілчаних компаній - це можливість домагатися більш низьких цін на спирт в обмін на постачання спиртзаводах дешевого зерна чи обладнання, говорить заступник голови концерну "Укрспирт" Петро Бойко.

"Для "Укрспирту" побажання асоційованих членів у відношенні якості спирту та термінів його поставок є пріоритетними", - підкреслив він.

Реклама:

Статус асоційованого члена накладає на виробників лікеро-горілчаної продукції зобов'язання надавати концерну статистику та бухгалтерську звітність, а також щоквартально сплачувати внески у розмірі кількох тисяч гривень.

"Великі виробники лікеро-горілчаної продукції традиційно домагаються приватизації спиртової галузі, але оскільки це поки неможливо, то зараз для них більш вигідно співпрацювати з "Укрспиртом", - говорить незалежний експерт В'ячеслав Сокерчак.

У понеділок асоційованим членом концерну стала компанія "Союз-Віктан".

Членство дає компанії голос в раді директорів "Укрспирту", що дозволить впливати на рішення з питань ціноутворення та експорту спирту, запуску та ліквідації заводів.

За словами почесного президента корпорації "Олімп" Павла Климця, його компанія також готова стати асоційованим членом концерну, "якщо нас запросять на хороших умовах".

Про подібні наміри говорить і власник ТМ "Хортиця" Євген Черняк: "Ми вивчаємо це питання - якщо за допомогою асоційованого членства можна буде інвестувати в модернізацію спиртзаводів, щоб добитися зниження собівартості спирту, ми точно підпишемо договір з "Укрспиртом".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: