Конкуренція за експорт електроенергії з України загострюється

Середа, 8 квітня 2009, 17:04

Експерти констатують загострення конкуренції за право здійснювати експортні поставки електроенергії з України.

"За наявною інформацією Elektra Energia Kft. веде переговори з НАК "ЕКУ" про те, щоб купувати в неї весь необхідний обсяг електроенергії", - заявив президент Енергетичної консалтингової групи Олексій Шеберстов, повідомляє агентство "Українські новини".

За його словами, Elektra Energia Kft входить до німецької групи компаній S4E Group GmbН і має партнерські відносини з компанією "Інтер РАО ЄЕС" (Росія).

"Ця компанія зараз експортує російську електроенергію у Фінляндію", - пояснив Шеберстов.

Реклама:

"Маємо парадоксальну ситуацію на сьогодні, коли два держоператори конкурують один з одним за монопольне право експорту електроенергії, маючи при цьому різних комерційних партнерів", - сказав Ян Ліпчинський, старший аналітик Astrum Investment Management .

Експерти нагадали, що зараз експорт електроенергії здійснює Державне підприємство зовнішньоекономічної діяльності "Укрінтеренерго".

Як повідомлялося, 19 березня Національна комісія регулювання електроенергетики вирішила видати НАК "ЕКУ" ліцензію на право здійснення діяльності з поставки електроенергії за нерегульованим тарифом з метою її експорту строком на 10 років.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: