МВФ обіцяє вихід із рецесії у 2010 році

П'ятниця, 17 квітня 2009, 11:55

Світова економіка вийде з рецесії в першому півріччі 2010 року, але тільки в тому випадку, якщо банки будуть очищені від поганих активів.

Про це заявив голова Міжнародного валютного фонду (МВФ) Домінік Стросс-Кан в інтерв'ю BBC, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Він також сказав, що важко уявити собі низку обставин, за яких країни з великими розвиненими економіками, такі як Великобританія, будуть змушені звернутися до Фонду за фінансовою допомогою.

У четвер МВФ опублікував традиційну доповідь "Огляд перспектив світової економіки", в якій зазначалося, що економічний спад, спровокований світовою фінансовою кризою, буде більш глибоким і тривалим, ніж попередні.

Стросс-Кан вважає за можливе, що відновлення розпочнеться у першому півріччі наступного року, при цьому економіка США першою покаже ознаки відродження.

"У нас ніколи не буде відновлення до тих пір, поки ми дійсно не очистимо баланси банків", - підкреслив він.

Які для цього будуть використовуватися засоби - націоналізація або створення "поганого" банку - не важливо, вважає голова фонду.

"Ми не повинні витрачати надто багато часу, обговорюючи, що зараз треба робити", - сказав він.

За останні місяці МВФ неодноразово погіршував прогноз зміни світової економіки. Згідно з останнім варіантом (середина березня), світова економіка в 2009 році може знизитися на 0,5-1%, у 2010 році очікується зростання на 1,5-2,5%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: