Банк Ахметова відмовився від рейтингів

Середа, 15 квітня 2009, 11:26

Перший український міжнародний банк (ПУМБ) прийняв рішення призупинити співпрацю з рейтинговими агентствами Moody's і Fitch.

Про це повідомляє прес-служба банку, пише видання "Дело".

"У поточному році для ПУМБ кредитні рейтинги не мають практичної цінності, оскільки сьогодні світові ринки капіталу для українських позичальників фактично закриті", - повідомив голова правління ПУМБ  Рафал Ющак.

Він також відзначив, що при стабілізації ситуації та позитивних змінах на міжнародних ринках капіталу, банк повернеться до питання відновлення ділових відносин з рейтинговими агентствами.

Раніше від співпраці з рейтинговими агентствами вже відмовилися кілька великих українських банків - "Укргазбанк", "Укрсоцбанк", "Родовід Банк" та багато інших.

Представники "Украгазбанку", які відмовилися від рейтингів у березні цього року, заявляли про недосконалість іноземної методики оцінок.

"Вибіркова рейтингова оцінка стану 10-15 кредитних установ з більш ніж 180 суб'єктів банківської діяльності призводить до того, що неминуче в нинішніх умовах зниження рейтингів цієї невеликої кількості банків формує про них викривлену думку в суспільстві", - заявила прес-служба "Укргазбанку".

Як відомо, Перший український міжнародний банк належить до сфери впливу українського бізнесмена Ріната Ахметова.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: