Українці зможуть купити собі трохи "Гугля"

Середа, 1 квітня 2009, 11:52 -

Найближчим часом Верховна рада має ухвалити законопроект, який дозволить кожному жителю України вкладати гроші у Google Inc., Apple Inc., Procter&Gamble та інші найвідоміші компанії.

Таку заяву розповсюдила прес-служба КУА "Бонум Груп" з посиланням на голову інвестиційного відділу компанії Олександра Спасіченко.

Згідно повідомлення, Законопроект "Про українські депозитарні розписки (УДР)" був зареєстрований у Верховній Раді (ВР) в кінці березня 2009 року і може бути схвалений в цілому ще до літніх депутатських канікул.

Реклама:

Фактично цей нормативний акт дозволить українським інвесторам обійти заборону на прямі торги паперами іноземних емітентів.

"Проект Закону "Про українські депозитарні розписки (УДР)" став логічним продовженням прийнятих раніше Законів "Про цінні папери та фондовий ринок", а також "Про акціонерні товариства", - говорить Спасіченко.

За його словами, у черговому кроці з адаптації українського фондового ринку до світових стандартів зацікавлена більшість політичних сил у ВР, тому його прийняття є лише питанням часу.

Практику депозитарних розписок давно взяли на озброєння українські компанії.

Таким способом на зарубіжних ринках обертаються папери "Укрнафти", "Азовсталі", "Стиролу", "Дніпроенерго" і "Центренерго", "НВО ім. Фрунзе", а також інших найбільших підприємств України.

Прийняття Закону "Про українські депозитарні розписки" дозволить проводити емісію таких інструментів вже у зворотному напрямку.

Українські учасники фондового ринку зможуть виводити закордонні компанії на торги в межах нашої країни.

При цьому, депозитарні розписки зможуть купити як юридичні, так і фізичні особи.

Тобто, будь-який українець буде мати можливість вільно придбати папери відомих західних компаній, які котируються на Нью-Йоркській, Лондонській і інших найбільших торгових майданчиках світу.

За інформацією КУА "Бонум Груп", кілька провідних вітчизняних брокерів уже готують до розміщення УДР зарубіжних компаній на українських біржах.

Для залучення максимально широкого кола вітчизняних інвесторів вони зосередять свою увагу на найбільш відомих світових брендах.

Найближчим часом жителям України запропонують папери таких емітентів, як компанія Google Inc., Microsoft Corp., Apple Inc., Caterpillar Inc. і Procter&Gamble.

З першим квітня, шановні читачі!

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: