Аукціони НБУ допомогли укріпити гривню?

Вівторок, 31 березня 2009, 15:57

Національний банк України (НБУ) підвів підсумки першого місяця продажу валюти за пільговим курсом для позичальників банків.

Згідно повідомлення, розміщеного на веб-сайті НБУ, з початку березня Нацбанком проведено п'ять валютних аукціонів з продажу іноземної валюти для задоволення потреб клієнтів банків - фізичних осіб з метою погашення ними заборгованості за валютними кредитами.

На них було продано банківським установам 227,02 млн. доларів за єдиним курсом 7,8 гривень за долар.

Крім того, 13 та 20 березня на зазначених аукціонах було також продано 1,0 млн. євро за курсом 9,97 гривень за євро та 0,8 млн. євро за курсом 10,66 гривень за євро відповідно.

Реклама:

"Проведення цих аукціонів дозволило знизити дефіцит іноземної валюти на внутрішньому ринку України, що сприяло посиленню гривні, курс якої відносно долара зміцнився з початку місяця на міжбанківському ринку на 2,1%, а на готівковому за операціями банків з продажу доларів- на 2,6%", - ідеться в повідомленні.

Згідно повідомлення, офіційний курс гривні до долара з початку березня залишався незмінним - на рівні 7,70 гривень за долар.

Відносно євро гривня девальвувала на 6,5% до 10,48 гривень за євро, а російського рубля - на 6,7% до 2,30 грн./10 рублів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: