S&P підтвердило рейтинги Львова

Понеділок, 30 березня 2009, 20:43

Міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor's підтвердило кредитні рейтинги Львова: "ССС +" - за міжнародною шкалою і "uaBB" - за національною шкалою, прогноз по рейтингах - "негативний".

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на повідомлення прес-служби S&P.

Згідно повідомлення, рейтинги Львова відображають суверенні рейтинги України.

S&P нагадує, що рейтинг України за зобов'язаннями в іноземній валюті перебуває на рівні "ССС +", рейтинг за зобов'язаннями в національній валюті - "В-" з прогнозами "негативний", а рейтинг за національною шкалою - "uaBBB".

Реклама:

"В рейтингах також враховуються низька фінансова гнучкість бюджету міста, фінансова невизначеність, пов'язана з зобов'язаннями міста щодо поліпшення своєї інфраструктури у зв'язку з проведенням у Львові декількох футбольних матчів Євро-2012, і постійне високий тиск з боку поточних витрат, що може призвести до швидкого накопичення боргу", - ідеться в повідомленні.

Крім того, за інформацією агентства, рівень рейтингу стримується уповільненням економічного розвитку і зниженням доходів, а також низькими показниками ліквідності.

У той же час вплив цих негативних факторів компенсується значенням Львова як одного з комерційних центрів Західної України, що має відносно сильну та диверсифіковану економіку в умовах України і низький рівень боргу, відзначає агентство.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!