"Газпром" хоче побудувати газопровід до Ізраїлю

П'ятниця, 27 березня 2009, 08:36

Російська компанія "Газпром" хоче побудувати ще один новий газопровід - до Ізраїлю.

Питання про будівництво нитки газопроводу у напрямі Ізраїлю порушувалося на переговорах делегацій ВАТ "Газпром" з міністром енергетики і природних ресурсів Туреччини Мехметом Хільмі Гюлером, повідомляє агентство "УНІАН".

Зокрема, на зустрічі розглядалися можливості розширення взаємодії "Газпрому" і турецьких компаній щодо розвитку газотранспортної інфраструктури.

Йшлося про проект "Блакитний потік-2", що передбачає будівництво нової нитки газопроводу паралельно з "Блакитним потоком", газотранспортної інфраструктури на території Туреччини і далі - морського газопроводу у напрямі Ізраїлю.

Реклама:

"Після формування нового уряду Ізраїлю переговори про постачання російського газу в цю країну продовжаться", - сказано в повідомленні.

Турецька сторона, у свою чергу, висловила зацікавленість в резервуванні додаткових потужностей "Блакитного потоку-2" для постачань газу на турецький ринок.

"Блакитний потік" - газопровід між Росією та Туреччиною, прокладений по дну Чорного моря. Загальна протяжність газопроводу - 1213 км.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: