Депутати не дійшли єдиного висновку щодо ГТС

П'ятниця, 20 березня 2009, 12:18

Верховна Рада припинила діяльність комісії з питань розслідування стану функціонування газотранспортної системи й забезпечення газом споживачів у 2008-2009 роках.

Як повідомляє агентство "Українські новини", про це на засіданні парламенту заявив спікер Володимир Литвин.

На розгляд парламенту було запропоновано два проекти постанови про заключний звіт комісії, зареєстровані депутатами Ради, членами фракції Партії регіонів Інною Богословською, Павлом Бурлаковим і Василем Кисельовим, а також депутатами від фракцій Блоку Юлії Тимошенко й Блоку "Наша Україна-Народна Самооборона".

Жодна з постанов не отримала необхідної кількості голосів парламентаріїв.

Реклама:

У проекті постанови, запропонованої депутатами від ПР, передбачалося рекомендувати Генеральній прокуратурі надати правову оцінку контракту про обсяги й умови транзиту природного газу через територію України на період з 2009 по 2019 роки й контракту купівлі-продажу газу в 2009-2019 роках, укладеним 19 січня між Національною акціонерною компанією "Нафтогаз України" і російським "Газпромом".

Крім того, постановою передбачалася рекомендація Генпрокуратурі перевірити й дати правову оцінку діям керівництва "Нафтогазу" і Кабінету міністрів про нагромадження боргу з поставок газу на кінець 2008 року.

У проекті, запропонованому депутатами від НУНС і БЮТ, пропонувалося визначити, що українська ГТС у 2008-2009 роках працювала стабільно.

Проектом пропонувалося також визначити, що Україна в повному обсязі виконала зобов'язання з транзиту російського газу територією України.

Крім цього, пропонувалося відзначити професіоналізм діяльності фахівців компаній "Укртрансгаз" й "Нафтогаз України" щодо організації роботи ГТС.

Таким чином, Рада взяла до відома звіт комісії і не змогла прийняти єдиного рішення за результатами її роботи.

Як повідомлялося, 6 лютого Верховна Рада заслухала попередній звіт слідчої комісії по ГТС, при цьому комісія не підтвердила несанкціонований відбір Україною транзитного газу.

13 січня Рада створила тимчасову слідчу комісію для розслідування функціонування ГТС України й забезпечення газом споживачів у 2008-2009 роках.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: