Тимошенко домовилась з іншими державами про 21 млрд. стабілізації

Четвер, 5 лютого 2009, 12:44 -
 

Кабінет міністрів створив на базі переговорів з іншими країнами стабілізаційний фонд розміром 21 млрд. грн., кошти з якого будуть спрямовані на видатки розвитку.

Про це повідомила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко під час звіту уряду у Верховній Раді.

"Вперше і саме під час кризи ми створили стабілізаційний фонд в бюджеті на базі переговорів з іншими державами. Можу стверджувати, що він буде наповнений", - заявила Тимошенко.

"Цей стабілізаційний фонд складає більше 21 млрд. грн., він буде спрямований виключно на видатки розвитку - це здешевлення кредитів для аграрного сектору, майже 5 млрд. грн. видатків для вугільного виробництва, це повне фінансування підготовки до Євро-2012 з усіма інфраструктурними проектами", - уточнила прем'єр.

Реклама:

Тимошенко повідомила, що уряд заклав видатки на закупівлю і модернізацію озброєння для армії, військової та спеціальної техніки - на суму 2,767 млрд. грн.

"Таких грошей ніколи, навіть в розквіт економіки, не виділялося для наших оборонних машинобудівних підприємств", - наголосила вона.

"Я сподіваюся і вірю, і працюю для того, щоб стабілізаційний фонд був наповнений до березня місяця, щоб з цього місяця ми почали його витрачати", - додала прем'єр.

"Сьогодні весь плановий дефіцит бюджету йде не на проїдання, а виключно на видатки розвитку", - наголосила вона.

За словами Тимошенко, 800 млн. грн. зі стабілізаційного фонду буде скеровано на іпотечне кредитування і збільшення статутних капіталів "Укрексімбанку" і "Ощадбанку".

"Кожну п'ятницю ми проводимо спеціальну нараду з будівельниками і формуємо достатньо вагомі фінансові ресурси для іпотечного кредитування незавершеного будівництва", - продовжила прем'єр.

"Ще 500 млн. грн. ми запланували на модернізацію в житлово-комунальному господарстві. І витратимо це на енергозбереження: на встановлення того обладнання, що заощаджує енергію та здешевшує тарифи, що будуть використовуватися для оплати тепла, гарячої води і таке інше", - додала вона.

Тимошенко повідомила, що "сьогодні по кожній галузі, напрямку чітко затверджені проекти великих інфраструктурних розбудов країни, вони майже завершені щодо залучення фінансів, у тому числі ЄБРР, Світового банку, наших національних банків".

"Ми зможемо профінансувати всі інфраструктурні проекти, заплановані в паливно-енергетичному комплексі, дорожньому будівництві, все, що стосується Євро, енергозбереження, ЖКГ", - додала прем'єр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: