Виробникам електроенергії з альтернативних джерел полегшили життя

П'ятниця, 27 лютого 2009, 12:39
Кабінет Міністрів рекомендує Національній комісії регулювання електроенергетики дозволити виробляти електроенергію з альтернативних джерел енергії без відповідної ліцензії комісії.

Про це йдеться в постанові уряду №126 від 19 лютого, повідомляє агентство "Українські новини".

"Рекомендувати НКРЕ встановити, що власникам установок з виробництва електроенергії з використанням альтернативних джерел дозволяється здійснювати діяльність з виробництва електроенергії без відповідної ліцензії", - сказано в постанові.

Кабмін також рекомендував комісії передбачати в тарифі на передачу електроенергії енергопостачальних компаній усі їх витрати на організаційно-технічні заходи для приєднання таких енергогенеруючих установок до електромереж, а також збитки, пов'язані з придбанням цього струму за "зеленим тарифом".

Крім того, уряд рекомендував органам місцевого самоврядування в найкоротший термін виділяти земельні ділянки для будівництва об'єктів електроенергетики з метою приєднання до електромереж установок з виробництва електроенергії з альтернативних джерел.

Реклама:

Як повідомлялося, 15 січня НКРЕ ввела тариф на вироблену з альтернативних джерел електроенергію 66,24 коп/кВт-година з 20 січня (сонячна, вітрова, геотермальна енергія, гідроенергія, енергія біомаси та ін.).

Цей тариф не може бути застосовано для електроенергії, виробленої з використанням доменного або коксового газів.

25 вересня 2008 Верховна Рада ввела "зелений" тариф на електроенергію. Цей тариф застосовується протягом 10 років з дати першого встановлення такого тарифу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: