"Кремнійполімер" зупинився і може всіх потруїти

Четвер, 19 лютого 2009, 18:47

Державне підприємство "Кремнійполімер" (Запоріжжя) становить потенційну небезпеку хімічного зараження Запорізької і Дніпропетровської областей, повідомила прес-служба Запорізької облдержадміністрації, посилаючись на результати виїзного засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки.

Два місяці тому "Кремнійполімер" повністю зупинив виробництво через відсутність замовлень на продукцію.

Крім того, відзначено в повідомленні, виробництво на "Кремнійполімері" має перший ступінь хімічної небезпеки: у технологічних процесах задіяні сильнодіючі отруйні і вибухові речовини, що й нині залишаються на території підприємства.

"У випадку надзвичайної ситуації в зону можливого хімічного зараження попадає не тільки Запорізька, але і Дніпропетровська область. Заходи щодо попередження і цивільного захисту населення відсутні", - говориться в повідомленні.

Реклама:

ДП "Кремнійполімер" з 2007 року включено в список підприємств, що підлягають приватизації. З лютого 2008 року функції управління майном заводу передані від Міністерства промислової політики України Фондові державного майна (ФГИ) України. З рішеннями нової дирекції не погоджується запорізька облдержадміністрація.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: