Порошенко зізнається, що політика Нацбанку була неефективною

Субота, 31 січня 2009, 12:08

Антикризові заходи Національного банку, спрямовані на вирішення двох основних завдань — підтримки ліквідності банківської системи шляхом її рефінансування та забезпечення прогнозованої динаміки обмінного курсу — на обох "фронтах" виявилися малоефективними.

Про це у статті для видання "Дзеркало тижня" пише голова ради Нацбанку Петро Порошенко.

За його словами, політика НБУ повинна була: " забезпечити стабільність банківської системи, сприяти відновленню кредитування економіки і  запобігти безпідставному перетіканню грошових ресурсів на валютний ринок".

"Чим забезпечити якщо не стабільність обмінного курсу, то хоча б його прогнозованість і передбачуваність", - пише банкір.

Реклама:

Порошенко додає, що Нацбанк так і не зміг домогтися прогресу в жодному з цих напрямків.

"Пишаючись тим, що не збанкрутував жоден банк, ніхто не бере до уваги, що ризики для банківської системи продовжують накопичуватися, ознаки її розбалансування наростають", - зізнається він.

В статті зазаначається, що дискусії навколо роботи Нац анку і парламентської комісії з розслідування його діяльності зводяться до того, кому роздано гроші.

Реклама:

"Головну мету підтримки банківської системи — відновлення кредитної підтримки реальної економіки — повністю знівельовано", - підсумовує Порошенко.

Реклама: