Збитки банків від кризи перевищать 2 трильйони доларів

Четвер, 29 січня 2009, 10:38
 

Загальні втрати банків від глобальної економічної кризи можуть перевищити 2,2 трильйони доларів.

Про це повідомляється в доповіді Міжнародного валютного фонду, пише видання "Дело".

Колишній прогноз банківських збитків становив 1,4 трильйони доларів.

Зростання збитків, у свою чергу, може призвести до подальшого уповільнення темпів зростання світової економіки. Згідно із прогнозом МВФ, глобальний ВВП в 2009 році виросте всього лише на 0,5 відсотка, що є гіршим показником з часів Другої Світової війни.

При цьому обсяг економіки практично всіх розвинених країн скоротиться. Найгірші результати, згідно з прогнозом МВФ, продемонструє Великобританія, де ВВП зменшиться на 2,8 відсотка.

Зараз загальний обсяг списань активів в результаті кризи досяг 1,1 трильйона доларів. Спочатку втрати були пов'язані з американськими іпотечними паперами, але потім поширилися й на інші американські фінансові інструменти, і на кредити та деривативи в усьому світі.

Результатом безпрецедентним за масштабом втрат став крах банку Lehman Brothers, а також часткова або повна націоналізація таких провідних фінансових інститутів як AIG, Hypo Real Estate, Northern Rock, Royal Bank of Scotland і низки інших.

Згідно із прогнозом економіста Нуріела Рубіна, загальні втрати банків в усьому світі в результаті кризи можуть досягти 3,6 трильйони доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: