"Укравтодор" залучить півмільярдний швейцарський кредит

Вівторок, 27 січня 2009, 16:52

Credit Suisse International надасть "Укравтодору" кредит під державні гарантії на суму  465 млн дол під ставку 6-міс. Libor + 8 процентних пунктів.

Відповідну пропозицію "Укравтодору" і Мінфіну схвалив уряд України, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" .

Відповідно до нього сукупна вартість комісійних за угодою не повинна перевищувати 3,5% основної суми кредиту.

Термін надання кредиту в документі не обмовляється.

Як повідомлялося, держбюджет-2009 передбачає виділення держгарантій за зобов'язаннями "Укравтодору" по запозиченям, пов'язаними з оплатою введених інвесторами у дію об'єктів і по договорах концесії.

Крім того, держгарантії можуть надаватися за зобов'язаннями на будівництво метрополітенів, виконання інвестиційних проектів та заходів, пов'язаних з підготовкою до Євро-2012. Загальна їх сума в держбюджеті-2009 обмежена 37 млрд грн.

В минулому році "Укравтодор" опинився перед загрозою дефолту, так як в умови залучення їм кредитів під державні гарантії було вписано пункт про можливість пред'явлення їх для дострокового погашення у випадку зниження міжнародних кредитних рейтингів України на дві сходинки.

Реклама:

Morgan Stanley повідомляв про настання такого випадку відносно кредиту 930 млн дол і свої плани звернутися за дострокової виплатою.

В результаті "Укравтодор" заявив про продаж половини заборгованості перед Morgan Stanley за цим кредитом банку Credit Suisse.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!