Київрада душить "Укртелеком" кабелем

П'ятниця, 23 січня 2009, 11:11

Київська влада вирішила потіснити "Укртелеком" на ринку надання послуг телекомунікаційним компаніям.

Про це повідомляє видання "Комерсант-Україна".

Міськрада затвердила методику розрахунку оплати прокладки й експлуатації телекомунікаційних кабелів з використанням об'єктів комунальної власності. Зокрема, місту належать тунелі метро і мости, зручні для прокладки кабелів.

Не виключено, що місто змусить сплачувати за оренду і "Укртелеком", який також використовує муніципальне майно.

Реклама:

За ухвалення рішення "Про методику розрахунку і порядок використання орендної плати за використання, прокладку телекомунікаційних мереж" проголосував 101 депутат міськради.

Мова йде про використання кабельної каналізації, мостів, споруд метрополітену і будівель, що знаходяться в комунальній власності, для прокладки телефонних кабелів, інтернету і кабельного телебачення.

Зараз найбільш розгалужену мережу кабельної каналізації в Києві має "Укртелеком". На його балансі знаходяться практично всі спеціалізовані об'єкти інфраструктури зв'язку.

Значимих для зв'язківців об'єктів у власності міста небагато, вважає директор департаменту розвитку "Датагруп" Максим Смілянець: "Наприклад, майже всі підходи до будинків належать забудовникам або операторам фіксованого зв'язку".

Утім, і в міста є свої переваги - у його власності знаходяться тунелі метро і мости, які зручно використовувати для прокладки кабелів. "При виникненні необхідності зв'язати правий і лівий береги кабель у будь-якому випадку доведеться прокладати по одному з мостів", - сказав генеральний директор "Українських радіосистем" (ТМ Beeline) Олександр Баринов.

За його словами, раніше оператори зв'язку не могли брати в оренду муніципальні об'єкти - доводилося звертатися до "Укртелекому", що використовує належні місту споруди історично.

За словами топ-менеджера одного з операторів зв'язку, муніципальні тарифи порівнянні з цінами "Укртелекома". На сайті оператора зазначено, що в Києві ціна за місце в кабельній каналізації для прокладки кабелю залежить від його товщини - від 1781 до 14250 грн. за 1 канальний кілометр, а оренда - від 18 до 103 грн. на місяць.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: