НБУ оголосив умови проведення валютного аукціону 23 січня

Четвер, 22 січня 2009, 14:32

Національний банк України (НБУ) оголосив умови проведення 23 січня чергового валютного аукціону

Про це повіждомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на лист НБУ.

"23 січня поточного року буде здійснений валютний аукціон з продажу доларів США... Мінімальна сума кожної заявки банку складає 1 млн дол", - заявили в НБУ

У листі також наголошується, що банки-учасники аукціону повинні 22 січня до 18:00 задепонувати на рахунку в НБУ 100% грошового забезпечення в гривні для оплати іноземної валюти з врахуванням пропонованих кредитно-фінансовими установами курсів.

Реклама:

"При формуванні об'ємів заявок банки повинні виходити з потреб клієнтів щодо виконання зобов'язань по імпортних договорах (продукція, роботи, послуги), а також для забезпечення виконання зовнішніх зобов'язань відповідно до поданого банку в НБУ календаря платежів в інвалюті по зовнішній заборгованості перед нерезидентами на січень цього року, з терміном виконання зобов'язань не пізніше, ніж 30 січня", - наголошується в листі.

Як повідомлялося, проведення валютних аукціонів в січні закріплене ухвалою НБУ  від 14 січня:

Нацбанк планує в січні двічі в тиждень обов'язково виходити на ринок з валютними інтервенціями, при цьому по п'ятницях у формі валютних аукціонів.

На попередньому валютному аукціоні (16 січня) НБУ задовольнив 78% спільного об'єму заявок: було продано 88,9 млн дол, тоді як спільний об'єм заявок склав 114,4 млн . Средневзвешенний курс за підсумками аукціону 16 січня склав 7,96 грн/дол при ціні відсікання - 7,9 грн/дол.

Курс долара на межбанке в 2009 році знизився на 1,86% (з 8,05 грн/дол), що відповідає посиленню гривні на 1,9% - до 7,90 грн/дол. Офіційний курс гривні в 2009 році стримується на рівні 7,7 грн/дол.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: