Уряд змиває проблеми мазутом

Понеділок, 12 січня 2009, 09:53
 

Конфлікт з Росією щодо питання поставок газу змушує уряд шукати шляхи використання альтернативних видів палива промисловістю та підприємствами паливно-енергетичного комплексу.

У п'ятницю Кабінет міністрів доручив Мінпаливенерго і Мінпромполітики перевести більшість підприємств на споживання мазуту замість газу, пише видання "Комерсант-Україна". 

У Мінпаливенерго говорять, що генеруючі підприємства забезпечені енергетичним вугіллям, запасів якого вистачить до кінця опалювального сезону.

Але в обласних теплокомуненерго заявляють про загрозу зупинки - підприємства отримають ліміти на альтернативне паливо тільки після того, як розплатитися з величезними боргами за газ.

"Міністерства отримали доручення про переведення всіх підприємств, які можуть використовувати замість газу мазут, на цей вид палива", - заявив перший віце-прем'єр Олександр Турчинов.

Крім того, буде спрощена процедура закупівлі мазуту і дозволена його покупка без тендерів - таку постанову вже підготовлено Кабміном, повідомив міністр економіки Богдан Данилишин.

У зв'язку з припиненням подачі газу багато українських підприємств вже перейшли на мазут та інші види альтернативного палива.

Минулого тижня про це заявили порт "Південний", меткомбінат "Запоріжсталь", "Запорізький автомобілебудівний завод", "Запорізький алюмінієвий комбінат", "Мотор Січ", "Нафтохімік Прикарпаття", "Харківська ТЕЦ-5" і "Кременчуцька ТЕЦ". "Придніпровська ТЕЦ" перейшла на мазут і вугілля, на мазут збирається перейти і "Київенерго".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!