Нацбанк іде в контратаку в боротьбі за гривню(оновлено)

Середа, 3 грудня 2008, 19:28

Національний банк України має намір захищати курс на рівні 7,4-7,5 грн/дол.

Про це в ефірі Першого національного телеканалу заявив керівник групи радників голови НБУ Валерій Литвицкий, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"У мене є доручення голови Нацбанку - я півгодини назад з ним розмовляв. Ми захищатимемо той рівень, який зараз склався на ринку, - це приблизно 7,4-7,5 грн/дол. На цьому рубежі ми припиняємо оборону, і ми робитимемо контратаку", - сказав Литвицький.

За його словами, існують підстави для посилення гривні в майбутньому, після відновлення позитивного сальдо платіжного балансу.

Реклама:

"Можливо, в листопаді вже вирівнюється платіжний баланс. Можливо, в листопаді надходження  і відтік валюти буде позитивним, цого ми не чекали так швидко", - відзначив радник голови НБУ.

При цьому, за його словами, населення вже починає повертати депозити в банківську систему, а також дещо скоротилися інфляційні очікування.

В той же час він відзначив, що на ситуацію в банківській системі, серед іншого, впливають плани влади з перегляду держбюджету на поточний рік і бюджетні перспективи наступного року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: