ЄБРР продовжує підживлювати банківський сектор

Понеділок, 22 грудня 2008, 11:19
 

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) надає субординований кредит "Райффайзен Банку Аваль" на 75 млню дол.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на київський офіс ЄБРР.

"ЄБРР надає субординований кредит розміром 75 млн. дол. одному з найбільших банків України - "Райффайзен Банку Аваль". Кредит терміном на 10 років поліпшить капіталізацію і баланс банку шляхом надання довгострокового фінансування, що, в свою чергу, буде сприяти збільшенню його фінансової міцності", - йдеться в повідомленні.

Згідно з документом, цей проект є частиною діяльності ЄБРР щодо участі в рекапіталізаціі української банківської системи, що функціонує у важких умовах і має обмежений доступ до ресурсів на міжнародних ринках капіталу.

У прес-релізі відзначається, що Райффайзен Банк Аваль має 1180 структурних підрозділів по всій території країни: банк надає послуги більш ніж 4 млн. фізичним особам, 196 тис. малих і середніх підприємств та понад 9 тис. великих корпоративних клієнтів.

"У 2008 році ЄБРР профінансував проекти в банківському секторі України сумою 500 млн. дол., причому значна частина цієї суми була надана вже після погіршення ринкових умов", - зазначено в повідомленні.

Крім того, ЄБРР планує збільшити обсяг щорічних інвестицій в регіоні своєї діяльності на 20% - до 7 млрд. євро в 2009 році: акцент інвестицій буде зроблено на країни Центральної і Східної Європи, Західні Балкани, а також менш розвинуті країни.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: