Україна реалізовує 8 проєктів ЄБРР на 1,68 мільярда євро – Мінфін

Вівторок, 23 листопада 2021, 14:40
 
Unsplash

Станом на листопад Україна реалізовує 8 проєктів ЄБРР на суму 1,68 млрд євро.

Про це повідомив міністр фінансів Сергій Марченко під час зустрічі з новопризначеним віцепрезидентом ЄБРР з питань політики та партнерства Марком Боуменом.

"Станом на листопад ми успішно реалізовуємо 8 проектів ЄБРР на суму 1,68 млрд євро. Кредитні кошти Банку - це можливість втілити важливі проекти в Україні.

Ми і надалі зацікавлені посилювати співпрацю в пріоритетних для країни напрямах - інфраструктурі та енергетиці", - сказав Марченко.

Реклама:

Також сторони обговорили співпрацю України з міжнародними фінансовими організаціями, зокрема з МВФ та Світовим банком, поточний стан реалізації проєктів, які підтримує ЄБРР в Україні, та перспективи подальшого співробітництва.

Крім цього, "обговорили важливість прийняття законопроекту 5600, який створить додатковий ресурс для бюджету у 2022 році".

"Під час зустрічі були підняті питання поточного стану реалізації проектів в сферах інфраструктури, енергетики, банківському, промисловості та природних ресурсів", - додали в Мінфіні.

ЄБРР залишається найбільшим інституційним кредитором в Україні. Станом на листопад 2021 року сукупний обсяг виділеного Україні банком фінансування в державному, приватному, муніципальному секторах становить 15,3 млрд євро в рамках 505 проєктів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: