ПОЗАПЛАНОВІ ВИТРАТИ "НАФТОГАЗУ" СКЛАЛИ 5 МІЛЬЯРДІВ

Вівторок, 2 грудня 2008, 19:30 -

Позапланові витрати компанії "Нафтогаз" протягом 2008 року склали понад 5 мільярдів гривень.

Про йдеться в прес-релізі компанії.

"У 2008 році НАК "Нафтогаз України" зіткнулася з низкою факторів, що негативно вплинули на рух обігових коштів та зменшили їх наявність у компанії. Це призвело до виникнення заборгованості НАК за поточними платежами, зокрема, за імпортований природний газ", - зазначає прес-служба НАК.

Так, з доходів поточного року Компанія змушена була повністю погасити заборгованість підприємств ТКЕ за 2007 рік перед постачальниками імпортованого природного газу у розмірі 1,6 млрд. грн.

Реклама:

Однак, підприємства ТКЕ продовжують накопичення заборгованості у поточному році. Обсяг боргу підприємств комунальної енергетики перед НАК «Нафтогаз України» на сьогодні склав 1,2 млрд. грн.

Крім того, компанія була змушена сплатити ще й борги з оплати ПДВ за імпортований в Україну у 1 кварталі 2006 року природний газ у розмірі близько 1,6 млрд. грн.

Ситуація, що сьогодні склалася з курсом національної валюти також призвела до незапланованих витрат Компанії. У фінансовому плані НАК "Нафтогаз України" у якості розрахункової позиції по зовнішнім контрактам було встановлено курс гривні на рівні 5,05 грн./$1. Внаслідок зниження курсу гривні протягом жовтня-листопада незаплановані втрати Компанії склали 600 млн. грн.

"Таким чином, позапланові втрати Компанії протягом 2008 року склали понад 5 млрд. грн. Слід зауважити, що означена сума фактично відповідає обсягу заборгованості НАК "Нафтогаз України" за поточними розрахунками (з урахуванням вже перерахованих коштів за вересень-жовтень поточного року) за імпортований природний газ", - йдеться в прес-релізі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: