Cеменюк вирішила позбутися авіакомпаній

Середа, 5 листопада 2008, 12:08
 

Фонд державного майна (ФДМ) України вирішив продати 14,837% акцій у ТОВ "Авіакомпанія "Волга-Дніпро" (Ульяновск, РФ) і 51% акцій у ЗАТ "Міжнародна акціонерна авіаційна компанія "Урга" (Кіровоград).

Як говориться в офіційній публікації ФДМ в середу, відповідні накази Фонду прийняті 29 жовтня, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна". 

Відповідно до умов продажу державних часток у таких підприємствах, що відносяться до групи "Е", першочергове право на їхню покупку мають інші співвласники. При цьому ФДМ попередньо оцінює свою частку.

Група "Волга-Дніпро" є одним з найбільших авіаперевізників на міжнародному ринку перевезень надважких і великогабаритних вантажів, експлуатуючи, зокрема, літаки Ан-124-100 "Руслан" вантажопідйомністю 130 тонн. Менеджмент "Волга-Дніпра" контролює більше 80% акцій.

Реклама:

Міжнародна акціонерна авіакомпанія Air URGA створена 1993 року на базі державної літньої академії України. Протягом більш ніж 10 років авіакомпанія активно співпрацює з ООН у рамках програм з обслуговування її миротворчих місій.

American International Consulting Corporation належить 43,5% акцій компанії, 5,5% - грецькій LyctosGroup.

Питання про продаж держпакету акцій компанії винесене на загальні збори її акціонерів 24 грудня в Кіровограді.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: