Ющенко дав тиждень на вирішення проблем ПІБ

Середа, 5 листопада 2008, 10:51

Президент Віктор Ющенко закликає Міністерство фінансів та Міністерство економіки остаточно вирішити проблему "Промінвестбанку".

Про це Ющенко заявив під час зустрічі з міністром фінансів Віктором Пинзеником та міністром економіки Богданом Данилишиним, яка відбулась у середу у Секретаріаті президента.

Президент закликав Пинзеника особисто проконтролювати вирішення проблеми "Промінвестбанку".

"За найближчі сім днів ми маємо вирішити проблему "Промінвестбанку", - сказав Ющенко, повідомляє УНІАН.

Реклама:

Президент зазначив, що до 14 листопада цей банк отримає "перший фінансовий транш". При цьому він додав, що згідно з даними "Нацбанку", у вівторок було вперше зафіксовано збільшення вкладів у цей банк.

За його словами, "ми зафіксували позиції", і тепер важливо, щоб цей позитивний процес було продовжено.

Як повідомлялося, 30 вересня Національний банк України прийняв рішення про виділення "Промінвестбанку" (ПІБ) стабілізаційного обсягу коштів у вигляді кредитної лінії на загальну суму 5 млрд. грн.

Причиною погіршення фінансового стану ПІБ стала рейдерська атака, що спровокувала дострокове відкликання вкладів населення, а це, у свою чергу, викликало ускладнення при проведенні платежів.

30 жовтня керівник СБУ Наливайченко заявив, що в дестабілізації ситуації в "Промінвестбанку" брали участь "одна з фінансових промислових російських груп" і "громадяни України з депутатським статусом".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: