Тарифи на проїзд в Києві не дають спокою АМКУ

Вівторок, 4 листопада 2008, 16:24
 

Антимонопольний комітет (АМКУ) звернувся до прокуратури Києва з проханням перевірити дотримання Київською міською державною адміністрацією законодавства при введенні нових тарифів на проїзд у міському транспорті.

"Антимонопольний комітет України звернувся до прокуратури Києва з проханням перевірити дотримання Київською міськдержадміністрації положень нормативно-правових актів і передбачених законодавством процедур при введенні нових тарифів на проїзд у міському транспорті", - говориться в прес-релізі АМКУ, розповсюдженому у вівторок.

Зокрема, антимонопольне відомство просить ужити заходів у випадку встановлення порушень з боку міської влади або інших держорганів при підвищенні вартості проїзду в міському транспорті Києва, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

Відповідно до прес-релізу, за попередньою інформацією, розповсюдженою АМКУ, головне управління юстиції в Києві тільки 3 листопада зареєструвало розпорядження столичної адміністрації про підвищення вартості проїзду в міському транспорті.

Реклама:

При цьому відповідне розпорядження було опубліковано тільки 4 листопада, вступивши в дію лише у вівторок.

"Однак комітет вважає, що такі дії не повною мірою відповідають указу президента України. Вимоги п.3 даного указу чітко регламентують, що розпорядження Київської міськдержадміністрації набирають сили через 10 днів після реєстрації, якщо не встановлено більш пізній термін", - відзначається в повідомленні.

Прес-служба АМКУ нагадує, що відомство раніше звернулося в Міністерство юстиції з проханням доручити підлеглим підрозділам утриматися від державної реєстрації проекту розпорядження київської влади про підвищення тарифів на проїзд у суспільному транспорті.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: