ПФТС працює на рейтинги

Четвер, 20 листопада 2008, 19:00
За результатами торгів в четвер, 20 листопада індекс ПФТС опустився на 1,88% до рівня в 262,91 пункту, широкий індекс UAI-50  знизився на 1,45%, сягнувши рівня в 24,20 пункту.

По всіх коштовних паперах, включаючи корпоративні облігації і ОВГЗ, поміщено 85 операцій, Об'єм торгів склав 223 млн грн, з них 15 млн гивень дісталося ринку акцій, повідомляє видання "FundMarket".

Приводом для падіння українського ринку акцій на думку аналітика ІК "Phoenix-Capital" Олени Дегрик,  стали перш за все тривожні сигнали з фондового ринку США, де американські індекси закрилися в середу на п'ятирічних мінімумах.

Але на противагу світовим ринкам , ми сьогодні впали менше всіх. Виною тому, як завжди, відсутність активності на ринку.

Аналітик КУА "Parex Asset Management Ukrainе" Олексій Дударенко звернув увагу на те, що 70% всіх операцій це позаринкові, причому більшість зних є технічними. Вже який тиждень ринок живе технічними операціями, які в основі своєю мають напрацювання рейтингів і об'ємів. Решта операцій - це, в основному, переклад акцій в кеш.

Серед емітентів, що чьогодні торгувалися  слід відзначити "Укравто", за акціями якого знову було здійснено найбільшу кількість операцій - 10. На думку Олексія Дударенко операції акціями цього емітента носять чисто технічний характер, на що вказує і незмінна ціна у всіх операціях, і виконання всіх операцій не в основний час роботи платформи.

Порадували зростанням сьогодні такі акції: Укрнафта (+1.77%), ВАТ "Металургійний комбінат "Азовсталь" (+3.74%), ВАТ "Стаханівський вагонобудівний завод"(+2.96%), ВАТ "Авдіївський коксохімічний завод"  (+1.00%).

Лідером зростання сталі акції ВАТ "Турбоатом" (+12.50%), які, швидше за все, підросли завдяки рішучій відмові Президента від приватизації цього підприємства.

Впали сьогодні наступні емітенти: ВАТ "Запоріжсталь" (-11.63%), Центренерго (-3.00%), Дніпроенерго (-29.64%), ВАТ "Єнакіївський металургійний завод" (-4.87%), Западенерго (-1.01%).

Зниження нафти  до немислимих мінімумів за декілька років привело до катастрофічних втрат на російських біржах, які припиняли свою роботу в перебігу дня.

Породжені страхи в інвесторских кругах про глибоку рецесію світової економіки не дає спокою ринку капіталу. Фондові індекси більшості країн впали до багатолітніх мінімумів, тоді як стан безлічі найбільших холдингів і корпорацій знаходяться на рівнях десятирічною і більш давнини. Схоже, що світова рецесія покаже себе в повній красі вже за результатами 4-го кварталу цього року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!