Міліція розкриє банківську таємницю King's Capital

Понеділок, 17 листопада 2008, 20:52

Міліція отримала дозвіл прокуратури на розкриття банківської таємниці діяльності фінансової групи King's Capital (Київ).

Після вивчення документації, можливо, буде пред'явлено звинувачення, заявив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" .

За його словами, діяльність King's Capital, що розслідується міліцією, ймовірно є фінансовою аферою. В правоохоронні органи з заявами вже звернулося 45 потерпілих.

"У нас є дозвіл прокуратури про розкриття банківської таємниці, після вивчення документації буде або пред'явлено звинувачення, або винні будуть оголошені в розшук", - сказав Луценко.

Реклама:

Він заначив, що, окрім фінансової групи King's Capital, можливо, у фінансовій афері були задіяні ще дві подібні структури. За інформацією міністра, ці фінансові групи запозичували у людей кошти під високі відсотки.

"Тисячі людей здавали свої кошти", - сказав Луценко, додавши, що це був безготівковий розрахунок.

Нагадаємо, заступник голови Верховної Ради Микола Томенко звернувся до міністра внутрішніх справ Юрія Луценко з проханням розслідувати діяльність фінансової групи King's Capital.

У своєму зверненні Томенко просив міністра особисто проконтролювати розслідування у зв'язку з активно циркулюючою в пресі інформацією про сумнівну діяльність King's Capital, а також враховуючи "відмову цієї компанії виплачувати своїм вкладникам обіцяні засоби і з метою захисту громадян України (особливо під час фінансової кризи) від можливих економічних махінацій".

Раніше про необхідність державного регулювання діяльності King's Capital заявляла Державна комісія з регулювання ринків фінансових послуг, яка пропонувала внести відповідні зміни до законодавства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: