ЄБРР готує кисень для українських банків

Середа, 12 листопада 2008, 16:39
 

Європейський банк реконструкції й розвитку (ЄБРР) надасть підтримку українським банкам у період кризи на фінансовому ринку.

Про це повідомив керівник проектів ЄБРР у фінансовому секторі України Олександр Павлов на банківському форумі Адама Сміта в Києві в середу, пише агентство "Інтерфакс Україна".

"Наша роль полягає в тому, щоб підтримати здорових гравців у цей час і максимально підтримати систему, щоб вона оздоровилася в максимально короткий термін. Ми будемо підтримувати наших існуючих клієнтів: на сьогодні це 13 банківських установ у країні, що представляють близько 40% активів системи", - сказав він.

За словами Павлова, ЄБРР має намір здобувати миноритарні пакети акцій банків, що будуть відповідати його критеріям.

Реклама:

Він також повідомив, що ЄБРР буде підтримувати економіку України, відкриваючи місцевим банкам кредитні лінії з торговельного фінансування, для фінансування розвитку малого і середнього бізнесу і впровадження енергозберігаючих технологій.

За оцінкою Павлова, українським банкам потрібно істотна рекапіталізація.

"Загальний підрахунок, що ми зробили, говорить про те, що при збільшенні проблемної заборгованості на 1% потрібно приблизно 1 млрд. дол. нового капіталу в банківській системі", сказав він, відзначивши при цьому, що в умовах кризи якість активів банків буде неминуче погіршуватися, а частка проблемних кредитів у кредитному портфелі зростати.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: