Тимошенко пропонує зробити Нафтогазу податкову відстрочку у 2008 році

Вівторок, 11 листопада 2008, 19:43

Кабінет міністрів України пропонує надати Національній акціонерній компанії (НАК) "Нафтогаз України" і її дочірній компанії "Укргазвидобування" відстрочення на сплату податкових зобов'язань з податку на прибуток, ПДВ і рентної плати за природний газ, газовий конденсат і нафту, що добуваються в країні.

"Заборонити у 2008 році надання відстрочень щодо термінів сплати податкових платежів суб'єктів господарювання по податках (обов'язковим платежам), окрім податкових зобов'язань НАК "Нафтогаз України" і дочірньої компанії "Укргазвидобування", - мовиться у внесеному у вівторок до Верховної Раду законопроекті держбюджету-2008, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" .

Раніше президент України Віктор Ющенко указом від 3 жовтня ввів у дію вирішення Ради національної безпеки і оборони, що стосується виконання Кабінетом міністрів заходів по стабілізації фінансового положення "Нафтогаза України", згідно якого уряду рекомендувалося прийняти заходи для розстрочки до 2010 року суми податкових зобов'язань НАК, які мають бути сплачені в 2008 році.

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Є монополістом по транзиту і зберіганню природного газу в підземних сховищах, а також по транспортуванню нафти трубопровідним транспортом по території України.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: