Створюється фонд під український ринок цінних паперів

Понеділок, 10 листопада 2008, 15:02
 

Засновник фонду Third Millennium Russia Fund, Джон Коннор створює новий хедж-фонд орієнтований на Україну й інші пострадянські країни.

Його не лякає той факт, що український ринок акцій цього року упав на 75%, повідомляє видання FundMarket з посиланням на агентство Bloomberg.

Джон Коннор, що заснував у жовтні 1998 року - через два місяці після дефолту - фонд, орієнтований на російські папери, тепер спробує заробити на українському ринку.

Фондовий ринок цієї країни 2007 роre був одним з кращих за показниками зростання, а в 2008 році вже втратив 75%. З 88 країн більше падіння, ніж український індекс ПФТС, показав лише ісландський фондовий ринок.

Реклама:

Коннор сказав, що він уже зібрав 6 мільйонів доларів з планованих до початку першого кварталу 2009 20 мільйонів доларів. Його ціль - внести суму, рівну 200 мільйонам доларам.

Управління фондом буде здійснюватися Коннором і його колегами з Third Millennium Capital разом з однією з українських інвестиційних груп.

"Коли я говорю людям, що я запускаю цей український фонд, подібно російському фонду, вони думають, що я божевільний'', - повідомив Коннор в інтерв'ю 1 листопада в Москві.

Фонд, перший час буде власником російських облігацій і акцій, але потім сфокусується на цінних паперах українських компаній. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: