Вторинна переробка металу зупинилася?

Четвер, 9 жовтня 2008, 13:09

Спад в українській металургії сильніше всего вдарив по підприємствах втормета

Підприємства по збору і заготовці брухту поки сильніше за все постраждали від різкого спаду виробництва в українській металургії, викликаного обвалом цін на світових ринках за останні місяці, заявив заступник міністра промислової політики Сергій Грищенко, повідомляє агенство "Інтерфакс-Україна" .

"За данними Української асоціації вторинних металів робота на підприємствах практично припинена і компанії галузі змушені відправляти працівників у відпустки.", - сказав він журналістам.

Як зазначив журналістам керівник департаменту з питань гірничо-металургійного комплексу державного інформаційно-аналітичного центра (ДІАЦ) "Держзовнішінформ" Володимир Піковский, у жовтні ціна на брухт упала до 1000 грн за тонну в порівнянні з 2200-2500 грн у липні, коли обсяг виробництва чавуна і сталі був максимальним (близько 100-110 тис тон на добу).

"Сьогодні металургійні заводи практично відмовилися від закупівлі брухту, а самі ломщики мають великі запаси", - сказав він.

Реклама:

За данними "Держзовнішінформу", у жовтні лише Донецький міні-металургійний завод (ММЗ) "ІСТІЛ" подав заявку на купівлю 110 тис тон брухту.

Нагадаємо, через обвал світових цін українські металургійні підприємства на початку жовтня скоротили обсяги виробництва основних видів продукції в середньому на 42-44% у порівнянні з липнем цього року.


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: