Транзит газу Україною б'є рекорди

Понеділок, 6 жовтня 2008, 13:23
Транзит природного газу територією України в країни Європи в січні-вересні 2008 року, склав 90,6 млрд куб. м, що на 16,3% (на 12,7 млрд куб. м) більше, ніж за аналогічний період 2007 року, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Збільшення об'ємів транзиту в країни Європи пов'язане з ростом експортних поставок ВАТ "Газпром" для забезпечення зростаючого споживання російського газу європейцями.

Досягнутий за дев'ять місяців транзит газу є максимальним за всю історію існування газотранспортної системи (ГТС) України.

"Рекордні об'єми транзиту в черговий раз підтвердили, що "Укртрансгаз" підтримує газотранспортну систему України в дієздатному технічному стані, є надійним партнером ВАТ "Газпром" по транспортуванню природного газу в країни Європи", - зазначають в компанії "Укртрансгаз".

"Укртрансгаз" не зазначив об'єм транзиту природного газу в країни СНД (Росію та Молдовію), а також об'єм транспортування споживачам України.

Реклама:

Нагадаємо, транзит природного газу територією Українив країни Європи в 2007 році склав 112,1 млрд куб. м, що на 1,5% (на 1,7 млрд куб. м) менше, ніж за 2006 рік. Транзит газу в країни СНД через територію України скоротився в 4,8 раза (на 11,7 млрд куб. м) - до 3,1 млрд куб. м.

  "Укртрансгаз" оператор ГТС України, щорічна пропускна здатність якого на вході складає  288 млрд куб. м, на виході - 178,5 млрд куб. м, в том числі в країни Європи - 142,5 млрд куб. м.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: