Нафтогазу накинуть 5 ТЕЦ

Понеділок, 27 жовтня 2008, 19:05

Можливість передачі в управління "Нафтогазу України" ВАТ "Дніпродзержинська ТЕЦ", ВАТ "Миколаївська ТЕЦ", ВАТ "Харківська ТЕЦ-5", ВАТ "Херсонська ТЕЦ" і ВАТ "Одеська ТЕЦ", 100% акцій яких включено в статутний капітал "Енергокомпанії України", детально розгляне міністерство, заявив замголови Мінпаливенерго Володимир Лучников, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".  

Передача цих підприємств в управління "Нафтогазу України" дозволить фінансово оздоровити ТЕЦ.   Раніше заступник голови правління "Нафтогаз України" Володимир Тріколіч заявив, що держхолдинг і його дочірня компанія "Газ України" звернулися в Мінпаленерго з пропозицією про передачу в управління державних ТЕЦ.

На його думку, управління теплоелектроцентралями дозволить значно поліпшити їх рівень розрахунків за природний газ, що поставляється.  

"Енергокомпанія України", створена в 2004 році, об'єднує державні електроенергетичні активи.   "Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни, є монополістом по транзиту і зберіганню природного газу в підземних сховищах, а також по транспортуванню нафти трубопровідним транспортом по території.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!