В українців почалася золота лихоманка

Середа, 15 жовтня 2008, 10:59
 

За інформацією фінансових установ, обсяги продажу коштовного металу буквально злетіли в кілька разів.

Підвищений інтерес до золота, пояснюють банкіри, спровокований зниженням довіри до депозитів, а також небажанням громадян інвестувати в акції, пише видання "Дело".

Інформація Держкомстату підтверджує, що імпорт золота значно збільшився. З початку цього року митниця пропустила 18 тонн дорогоцінного металу загальною вартістю більше півмільярда доларів. Торік обсяги офіційного імпорту були в чотири рази менше.

За словами банківських фахівців, у літній період банківське золото не користувалося популярністю в українців. Однак вже восени попит на дорогоцінний метал різко збільшився. В банку "Фінанси і Кредит" підтверджують, що обсяги продажу золотих злитків і монет значно збільшилися.

Реклама:

Так, за весь 2007 рік банком було реалізовано приблизно 500 кілограмів золота. А з початку поточного року в банку вже розкупили близько тонни золотого металу.

При цьому українських покупців не зупиняла навіть вартість банківського золота, що в деяких випадках досягала тисячі доларів за унцію.

Про збільшення попиту на золото свідчить і статистика. За першу половину 2008 року Україна імпортувала 18,5 тонн золота.

Цей показник практично в 4 рази більше аналогічного показника за весь минулий рік

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: