Іноземці уникають декларування валюти за європейськими нормами

Середа, 3 вересня 2008, 10:01

Іноземці часто порушують митні правила.

Через незнання українських правил переміщення валюти через митний кордон України, громадяни, орієнтуючись на відомі їм європейські норми, часто порушували митні правила, намагаючись перемістити значно більше валюти, ніж це було передбачено вітчизняним законодавством, йдеться у прес-релізі Держмитслужби

Держмитслужба України звернулась до Національного банку з проханням переглянути діючі правила й наблизити їх до європейських норм.

Відтак, з 27 липня цього року діє нова постанова, яка дозволяє громадянам перевозити без письмового декларування до 10 тисяч євро. У разі, якщо готівка перевищує цю норму, вона підлягає обов'язковому декларуванню та дозволяється для ввезення або вивезення за наявності підтверджуючих банківських документів.

Реклама:

Однак іноземці все таки порушують митні правила, і прикладом цього є останнє вилучення валюти на українсько-словацькому кордоні.

Порушником виявися громадянин Німеччини, який на митному посту "Ужгород", обравши спрощену зону митного контролю - „зелений коридор" - намагався ввезти до України 14,35 тис. євро та 3,5 тис. дол. США без належного декларування.

Коли інспектори запропонували іноземцю заповнити митну декларацію, він вказав лише незначну суму валюти. Про решту грошей німець просто не захотів повідомити. Було складено протокол про порушення митних правил. Валюта, що за курсом Національного Банку становить майже 120 тис. грн., вилучена.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: